"Een gîte met een verhaal
in het hart van een van de mooiste dorpen van Wallonië!"

Het is in dit huis van karakter, in het midden van de vorige eeuw, meer bepaald in 1948, dat het liefdesverhaal tussen de familie Mathot en de boter werd geboren.

Met zijn fiets als enig vervoermiddel zal Arthur Mathot, ondersteund door zijn vrouw Marie-Josée, de boterhandel starten binnen het familiehuis, dat vandaag nog steeds floreert en bekend is onder het merk Rochefort.

70 jaar later ging de zaak iets verder aan de rand van het dorp, maar de “la petite Beurrerie” blijft!

Het familiehuis is volledig gerenoveerd geweest met materialen uit de oorsprong of uit de nabije regio, om de ziel te bewaren die Arthur en Marie-Josée eraan wilden geven.

Vandaag verwelkomt ze u om een ​​moment van ontspanning door te brengen in het hart van de groene vallei van de Lesse.

Binnen het huis van de familie, was het leven altijd leuk een het was rond de grote tafel dat de familiemaaltijden werden gedeeld.

U vindt in “La Petite Beurrerie” een grote ruimte die bedoeld is om uw familie en vrienden te ontvangen. Net als vroeger kan je hier smakelijke gerechten delen die door jouzelf gestoofd werden op een kookpiano met 6 schenktuitjes.

Laten we hoger gaan vliegen!

Het huisje is gelegen in een van de mooiste dorpen van Wallonië, in Celles-sur-Lesse. Wandelingen, kajak afvaart van de Lesse, avonturenparcours, fietsen, bezoek van het Château de Vêves, restaurants … in de buurt vindt u een hele reeks activiteiten voor het plezier van jongeren zoals ouderen.

Video afspelen
Nederlands